Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

4 λόγοι να κάνει κάποιος elearning αντί για την παραδοσική εκπαίδευση

1) Πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα να βρίσκονται μέσα σε μία αίθουσα και να είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν τις εργασίες τους μπροστά σε τόσους συμμαθητές τους. Φοβούνται να μην τους κοροϊδέψουν, τέλος μην τους απορρίψουν.Το E-learning παρέχει μία προσωπική εμπειρία, επιτρέποντας τους εκπαιδευόμενους να βρίσκουν τα λάθη τους και να μαθαίνουν από αυτά. Έτσι αποκτούν μεγαλύτερη θέληση για μάθηση και εννοείται ότι όταν το επιθυμούν έχουν και ηλεκτρονική επικοινωνία με τους συμμαθητές τους.

2)Έχουν καλύτερη προσέγγιση της πραγματικότητας. Το E-learning δεν είναι το ίδιο με αυτά που ίσως κάνει κάποιος στην δουλεία του, αλλά είναι ένα καλά σχεδιασμένο μάθημα που μπορεί να φτάσει πολύ πιό κοντά και να προσεγγίσει την πραγματικότητα από τα μαθήματα μέσα στην τάξη. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι ξέρουν ήδη να χρησιμοποιούν Η/Υ και έτσι είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω της τεχνολογίας παρά να πηγαίνουν σ΄ένα συγκεκριμένο μέρος (αίθουσα) για να εκπαιδευτούν. Στόχος τουE-learning είναι τα βασισμένα σενάρια που μιμούνται το πραγματικό περιβάλλον του εργαζομένου και μπορούν να κάνουν μια αρκετά καλά εργασία προσομοίωσης της πραγματικής δουλειάς.

3)Υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια. Με το E-learning έχοντας καλά σχεδιασμένες αξιολογήσεις και ερωτήσεις μπορούν να ελέγξουν πολύ πιο εύκολα για την κατανόηση του μαθήματος και το πιο σημαντικό είναι ότι ο εκπαιδευόμενος μπορεί να επαναλαβεί το μάθημα όσες φορές θέλει μέχρι να το καταλάβει.

4)Υπάρχει περισσότερος έλεγος για τους μαθητές του συστήματος. Οι αρχάριοι ειδικά στα περιβάλλοντα τάξεων έχουν πολύ λίγο έλεγχο. Στο E-learning είναι πολύ πιο εύκολο να κρατηθεί το ενδιαφέρον του εκπαιδευόμενου παρότι σε μία παραδοσιακή αίθουσα κατάρτησης. Τα μαθήματα είναι πίο μικρά με video , ήχο, animation, και δεν είναι τόσο κουραστικά. Επίσης, έχει την δυνατότητα να το κάνειόποια στιγμή της μέρας μπορεί χωρίς πολλούς περιορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: